• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.

DAVETLERDE DOĞRU TAKIM ELBİSESİ SEÇİMİ

DAVETLERDE DOĞRU TAKIM ELBİSESİ SEÇİMİ
Özel günlerin olmazsa olmazı takım elbiseler...İş hayatında, davetlerde; düğün, mezuniyet gibi özel günlerde şık ve resmi görünmek için takım elbiseleri kurtarıcı parçalardır.

Fakat yanlış bir takım elbise modeliyle şık olmaktan oldukça uzaklaşabilirsiniz. Sizi şıklığa kavuşturacak bir seçim yapmak önerilerimizle mümkün. Davetlerde doğru takım elbisesi seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri ve merak edilenleri sizler için makalemizde derledik.

VÜCUT TİPİNİZE UYGUN BİR TAKIMLA DOĞRU GÖRÜNÜME KAVUŞUN

Sıkı ya da bol olmayan, rahat edebileceğiniz yani vücut tipinize uygun erkek takım elbise modelleri bulmanız doğru bir görünüm için ilk kuraldır. Takım elbise modelleri arasından vücut tipinize göre dikkat etmeniz gerekenleri sizler için sıraladık. Unutmayın kendinize uygun kalıbı bulmanız moda trendlerinden önce gelir.

Üçgen vücut tipi: Bel ve kalça bölgeniz üst bedeninize göre daha genişse üçgen vücut tipine sahipsiniz. Dikey çizgili ceket veya pantolonlar, koyu renkli takımlar tercih etmek sizi olduğunuzdan daha ince bir görünüme kavuşturabilir. Daha geniş vatkalı ceketler ile omuzlarınız ve basen bölgeniz arasındaki fark dengeleneceğinden sizler için kurtarıcı parçalardır.

Ters üçgen vücut tipi: Omuzlarınız ve üst bedeniniz, bel bölgesi ve kalçalarınıza göre daha genişse ters üçgen vücut tipine sahipsiniz. Dolgulu ve vatkalı ceketlerden kaçınmanızı öneririz. Pantolon seçimi yaparken çok bol ya da dar olmayan bir tercih sizin için daha uygun olacaktır.

Dikdörtgen vücut tipi: Bu vücut tipine sahip erkekler ince uzun ya da kalın ve yapılı bir görünüme sahiptir. Kalça ve omuzlar aynı genişliktedir. İnce bir görünüme sahipseniz geniş vatkalı ceketler ve dar gömlekler tercihleriniz arasında olabilir. Ceket ve pantolon renginde bir yelek kullanmak da alternatifleriniz arasında olabilir.

Oval vücut tipi: Bu vücut tipinde omuzlar geniş olmasına karşın göbek ve bel bölgesi de geniştir. Dikine çizgili pantolon ve ceketler sizler için oldukça ideal. Açık renkli ve büyük desenli ürünlerden uzak durmanızı öneririz. Üstünüze tam oturan bir pantolon tercihi bacak boyunuzu olduğundan daha uzun gösterebilir. Aksesuar olarak kravat tercih etmeniz göbek bölgesini dikey olarak böleceğinden seçenekleriniz arasında olmalıdır. 3 düğmeli ceketler sizler için pek uygun değilken 2 düğmeli ceketlerle daha fit bir görünüm elde edebilirsiniz.

ŞIKLIĞIN VE CİDDİYETİN SEMBOLÜ SMOKİNLER

Smokin için takım elbisenin daha resmi hali diyebiliriz. Davet edildiğiniz özel bir yere takım elbise yerine smokin tercih etmek sizi hoş ve marjinal bir görünüme kavuştururken aynı zamanda bütün gözleri üzerinize toplayabilir.

KRAVAT DIŞINDA BİR AKSESUARLA FARK YARATIN

İş hayatınızın gerektirdiği ciddiyetinizi korurken sizi klasiğin dışına çıkaracak detaylarla tarzınızı ortaya koyabilirsiniz.

Kol Düğmeleri: Kol düğmelerinin takım elbiselerinde en çok kullanılan en havalı parçalardan biri olduğu bilinen bir gerçek. Takım elbisenize uygun bir kol düğmesiyle şıklığınızı taçlandırın.

Broşlar: Klasik aksesuarları bir kenara bırakalım. Şimdilerde broşlar takım elbisesi kullananların gözdesi haline geldi. Modern ve maskülen bir broş seçimiyle takımınıza hoş bir hava katın.

Yaka Zincirleri: Kravat ile veya kravatsız kullanabileceğiniz yaka iğneleri takım elbisenizi tamamlayabilecek parçalar arasında.

Seçim yaparken erkek takım elbise fiyatları da önemli bir etkendir.

Davetlerin ve özel günlerin yıldızı takım elbiseler için dikkat etmeniz gerekenlere makalemizde yer verdik. Bu önerileri dikkate alarak doğru bir seçim yapıp gecenin yıldızı olabilirsiniz.

Bu haber toplam 310 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.