• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.

Belediyede taşeron işçi maaşlarına tam yüzde 28 Zam yapıldı.

Belediyede taşeron işçi maaşlarına tam yüzde 28 Zam yapıldı.
En Düşük Taşeron işçi Maaşı 3 Bin 920 TL oldu!

Helal olsun. En Düşük Taşeron işçi Maaşı 3 Bin 920 TL oldu!

İzmir'li belediyede taşeron işçi maaşlarına tam yüzde 28 Zam yapıldı.

işte detaylar

Gaziemir Belediye Başkan Yardımcıları ve Gaziemir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri, DİSK Genel İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, DİSK Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, DİSK Genel İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız ve sendikanın şube başkanlarıyla Gaziemir Belediyesi emekçilerinin katıldığı törende konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, toplu sözleşmenin Gaziemir için çok önemli olduğunu vurguladı.

Arda, “İlk seçildiğimde işçi arkadaşlarımızın maaşlarını ödeyemeyeceğimizi söylediler. Gaziemir’in emanetini yüreğimize kazıdık. Bir kuruşun hesabını yaparak belediyemizin mali yapısını sürdürülebilir bir hale getirdik. ‘Çalışan arkadaşlarımızın emeğinin karşılığı, alın terleri kurumadan ödenmeli’ felsefesini terk etmedik. Sendika değişiminde işçi arkadaşlarımızı serbest bıraktık, bir özgürlük ortamı yarattık. ‘Sendikayı seçecek ve hesap soracak olan sizsiniz’ dedim. 65 gün süren toplu sözleşme süreci sonunda uzlaşmaya vardık. İyi bir sözleşmeye imza attık. Maaşların gecikmemesi için 3-4 ay önceden bütçe planı yaparak hareket ediyoruz. Siz çalışma arkadaşlarımdan tek bir isteğim var: Gaziemir halkı için hizmet üretmek. Hep birlikte daha iyi bir Gaziemir için omuz omuza çalışacağız. Sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
 

DİSK Genel İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener de Başkan Halil Arda’nın her zaman yanında olduklarını belirterek “Demokrasi mücadelemizde bize yoldaşlık yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı, bürokratları ve meclis üyelerini yürekten kutluyorum. Buradan ak trollere sesleniyorum: Halil Arda bir semboldür, Halil Arda yalnız değildir. Halil Arda emekçiye ellerini, kollarını sonuna kadar açan bir yoldaştır. Onun mücadelesi bizim de mücadelemizdir” 
 
“Sözleşmemizi emekçi arkadaşlarımızla birlikte hazırlayarak her toplantı sonunda onları bilgilendirerek ve en son aşamada oylama yaparak sözleşmemize şekil verdik. Kapalı kapılar ardında, kişiye özel değil; şeffaf bir şekilde sözleşmemize şekil verdik. Çok iyi yeni kazanımları olan bir sözleşme imzaladık. Sözleşmeyle kıdem zammı, yol parası, birleşmiş sosyal yardım, düğün parası,1 Mayıs bayram ikramiyesi gibi yeni kazanımlar elde ettik. Kanun Hükmünde Kararname ile belediye bünyesine geçen, ancak yasa gereği toplu iş sözleşmesinde yer alamayan işçilere de aylık 400 lira katkı sağladık. 1 Temmuz’dan sonra ise KHK’lı bu işçi arkadaşlarımız, diğer işçilerle aynı haklardan yararlanabilecek” dedi.
 
Gaziemir Belediyesi’nin şirketinde çalışan 400 emekçi ile Kanun Hükmünde Kararname ile belediye bünyesine geçen işçileri kapsayan sözleşme ile çalışanların maaşlarına yüzde 28 ile yüzde 40 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Sözleşmeye göre en düşük işçi maaşı 3 bin 920 lira olurken, en yüksek maaş ise 4 bin 760 lira oldu.

TBMM'de Taşeron 4/D İşçiler Konuşuldu! TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 4396 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.