• BIST 9548.09
  • Altın 2492.767
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.5674
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.

Üniversite , lise mezunu olmadan yapabileceğiniz kazançlı işler

Üniversite , lise mezunu olmadan yapabileceğiniz kazançlı işler
Üniversite , lise mezunu olmadan yapabileceğiniz kazançlı işler

Kançlı ve rahatlıkla yapabileceğiniz 10 iş fikrini ve ortalama kazançlarını hazırladık. 

Girişimcilik
Girişimci olup kendi işinizi kurmak için üniversite diplomasına ihtiyacınız yok. Önemli olan güzel bir iş fikrinizin olması ve hedef kitlenizi doğru seçmeniz.

Aylık ortalama kazancı: 5.000₺-...∞

Satış pazarlama elemanı
Satış ve pazarlama dünyanın her yerinde aslında çok popüler bir meslek dalı. Bazı şirketler bu alanda diploma isteyebilir ama genelde diplomaya gerek duymadan yapabileceğiniz bir meslek. İyi bir diksiyon, ikna etme yeteneği ve kendinize özgüven duymanız bu mesleği yapmanız için en önemli üç unsur. Mesleğe başladıktan sonra firmaların büyük bölümü ürün, hizmet, saha çalışması vb. şeyler için ücretsiz eğitim vermekte.

Aylık ortalama kazancı: 4.000₺-10.000₺

Güvenlik elemanı
Güvenlik görevlisi olmak içinde üniversite diplomasına ihtiyacınız yok. Güvenlik elemanı, ülkemiz için her geçen gün istihdam alanında daha çok ihtiyaç duyulan bir meslek haline geldi. Özellikle kamuda özel güvenlik alanın açılması bu alanı daha prestijli bir duruma getirdi. Artık birçok kamu kurumunda çalışan güvenlik görevlileri kamu çalışanı değil özel güvenlik şirketlerinin elemanı olarak görev yapmakta. Ayrıca artan sanayi kolları, konut anlamında artan site yapıları, AVM vb. alanlarda artık güvenlik görevlilerine daha fazla ihtiyaç duyulmakta.

Aylık ortalama kazancı: 2.750₺ -4.000₺

Oto Tamirciliği
Aslında çok ciddi kazançları olan ama toplum nezdinde çokta rağbet görmeyen ve diploma olmadan yapılabilecek bir meslek. Bir oto tamircisi bir kurumda çalışan bir uzmandan daha fazla aylık kazanç elde edebilmekte. Oto tamircisi genel olarak; Motorlu araçların bakım ve onarımı yapar. Arızalı ve değişmesi gereken parçaları değiştirir, daha sonra oluşacak problemleri önlemek için düzenli bakım yapar, aracın aksamındaki ayarlamaları düzenler, kısaca aracı güvenli bir şekilde çalışır hale getirir. Oto tamircisi olmak için de genellikle usta-çırak yöntemi ile öğrenilir. Meslek edinme kurslarında da eğitimleri verilmektedir.

Aylık ortalama kazancı: 3.500₺-8.500₺

Bayan/Erkek Kuaförü
Ülkemizde sayıları yüzbinleri bulan bir meslek dalı. İnsanların her zaman zorunlu ihtiyaçlarını karşılayan kuaförcülük aslında güzel kazançları olan ve diplomaya gerek duymadan yapılabilecek bir meslek. Tabi bayan kuaförünün erkek kuaförüne göre daha kazançlı ve daha rağbet gördüğünü de belirtmek lazım. Bayan kuaförü müşterilerin istekleri doğrultusunda saç kesimi, saça şekil verme, saç boyama, tırnak bakımı, manikür pedikür, makyaj, fön cilt ve saç bakımı yapmak gibi farklı hizmetler sunar. Erkek kuaförü de müşterilerin istekleri doğrultusunda saç, sakal, bıyık kesimi, saça ve sakala şekil verme, cilt ve saç bakımı yapmak gibi farklı hizmetler sunar.

Aylık ortalama kazancı: 4.500₺-8.500₺

Emlak Danışmanı
Emlak danışmanları; daire, arsa, ev ve benzeri gayrimenkullerin alım, satım ve kiralama gibi işlemlerini belli kurallar çerçevesinde gerçekleştiren kişilerdir. Bu mesleği yapmak içinde diplomaya gerek duymazsınız. Eğer kendi işinizi bu alanda kurmak isterseniz yapmanız gereken tek şey en az 80 saatlik emlak danışmanlığı eğitimini almanız yeterli.

Aylık ortalama kazancı: 5.000₺-8.500₺

Tesisatçı
Diplomaya ihtiyaç duyulmadan yapılan ve kazancı çok iyi olan meslek dallarından biridir. Tesissatçı, yaşam alanlarındaki su ve elektrik tesisatlarında meydana gelen sorunları tamir eden kişilerdir. Ustalık belgesi ile yapılan tesisatçılık eğitim gerektirmeyen bir meslek.

Aylık ortalama kazancı: 4.000₺-7.000₺

Seyahat Danışmanı
Bir seyahat danışmanı olmak için diplomaya ihtiyaç duyulmaz. Bilgisayar becerileri de gün geçtikçe bu meslek için kritik hale gelmektedir. Kendi seyahat acentasını açmak ya da yönetmeleri beklenen kişilerin muhasebe ve işletme yönetimi kurslarına katılması gerekir. Kazancı yüksek olan mesleklerden biridir.

Aylık ortalama kazancı: 3.500₺-6.500₺

Aşçılık
Diplomaya ihtiyaç duyulmadan yapılabilecek bir iş olan aşçılık, istihdam alanı en geniş mesleklerden biridir. Kazancı iyi olan aşçılar, eli çabuk hızlı bir şekilde pişirilebilen veya soğuk olarak servis edilen yemeği hazırlarlar. Becerilerini iş üzerinde öğrendikleri için özel bir eğitime ihtiyaç duymazlar. Bu mesleği yapmak için kurumsal yapılar sertifika isterken geri kalan işletmeler ise sadece geçmiş deneyim ve becerilere bakarak işe alımı gerçekleştirirler.

Günlük ortalama kazancı: 100₺-200₺

Aylık Ortalama Kazancı: 3.000₺-6.000₺

Grafik Tasarımcı
Ülkemiz için en iyi kazanca sahip mesleklerden biri olan grafik tasarımcı hiçbir eğitim koşulu olmadan yapılabilecek bir meslek. Genel olarak Grafik tasarımcı; web siteleri, reklamlar, kitaplar, dergiler, posterler, bilgisayar oyunları, ürün ambalajları, afişler, kurumsal iletişim ve kurumsal kimlik gibi çeşitli ürün ve faaliyetlerin görsel tasarımını yapar. Grafik tasarımcı, belirli bir mesajı, fikri veya konsepti görsel olarak iletmek için pazarlama ve yaratıcı departmanların diğer üyeleriyle birlikte çalışır. İş açığı ve nitelikli eleman eksikliği en çok hissedilen mesleklerden de biridir. 

Aylık ortalama kazancı: 4.500₺-9.500₺

NOT: Kazançlar ortalama olarak alınmış. Sektörde çalışanlar ile alakalı yapılan çalışmada tüm çalışanların ortalaması alınmış. örneğin sektörde 2.000₺ ile 15.000₺ arasında kazançlar elde ediliyor ortalama alındığında bu ortalama kazanç örneğin 4.000₺ çıkıyor...

Bu haber toplam 993 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.