• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.

TCDD Personel Alımı Sınav ve Atama Yönetmeliği 2019

TCDD Personel Alımı Sınav ve Atama Yönetmeliği 2019
TCDD Personel Alımı İçin Sınav ve Atama Yönetmeliği 2019

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından 29 Kasım 2018 itibarıyla kurumda istihdam edilecek sözleşmeli personel ve memurlar hakkında sınav ve atama yönetmeliği yayımlandı.

30 Kasım 2018 tarihli resmi gazetede Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) için istihdam edilecek sözleşmeli Mühendis, Mimar, Tekniker, Sürveyan, Hareket Memurları hakkında yönetmelik yayımlandı.

TCDD’de istihdam edilecek sözleşmeli mühendis, mimar, tekniker, sürveyan, hareket memurları hakkında yönetmeliğin amacı; Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünce 22 Ocak 1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli mühendis, mimar, tekniker, sürveyan, hareket memuru pozisyonlarına açıktan ilk defa atanacaklarda aranacak şartları, yapılacak giriş sınavlarının şekli, uygulanması ile Sınav Komisyonuna ilişkin usul ve esasları belirlemek olarak yer almaktadır.

TCDD Personel alımı yönetmeliği Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri dışında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli mühendis, mimar, tekniker, sürveyan, hareket memuru pozisyonlarına açıktan ilk defa atanacakları kapsamaktadır.

 

Giriş sınavı, boş pozisyon ve ihtiyaç durumuna göre Genel Müdürlükçe uygun görülen zamanlarda Sınav Komisyonu tarafından yapılır. Giriş sınavı yazılı ve sözlü/uygulamalı sınavlardan oluşur.

 

Sınav Komisyonu yazılı sınavı; ÖSYM, üniversiteler ile Milli Eğitim Bakanlığı veya bu konuda uzmanlaşmış diğer kamu kurum ve kuruluşlarına yaptırır. Sınava ilişkin hususlar, Genel Müdürlük ile sınavın yaptırılacağı kuruluş arasında yapılan protokolle belirlenir.

 

Giriş sınavı başvuru şartları!

Giriş sınavına katılmak isteyenlerin son başvuru tarihi itibarıyla aşağıdaki şartları taşımaları gerekir:

399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak gerekmektedir.

 

Yüksekokulların, fakültelerin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Genel Müdürlüğün ihtiyacına göre giriş sınavı duyurusunda belirtilen bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.

 

Son başvuru tarihi itibarıyla ilanda belirtilen geçerlilik süresi dolmamış 70 puandan az olmamak üzere, giriş sınavı ilanında belirtilmiş olan asgari KPSS puanı almış olmak gerekmektedir.

 

İlanda belirtildiği takdirde çalışma süresi, sertifika, lisans ve benzeri şartları taşımak gerekmektedir.

 

İlanda belirtildiği takdirde, ilanda belirtilmiş olan asgari YDS puanını veya ÖSYM tarafından hazırlanan YDS eşdeğerlik tablosuna göre geçerli bir sınav puanı almış olmak.

Bu haber toplam 2940 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.