• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.

 Sahil Güvenlik 2019/2 uzman erbaş alımı BAŞVURULARI BİTİYOR

 Sahil Güvenlik 2019/2 uzman erbaş alımı BAŞVURULARI BİTİYOR
 Sahil Güvenlik 2019/2 uzman erbaş alımı BAŞVURULARI BİTİYOR

 Sahil Güvenlik 2019/2 uzman erbaş alımı başvurularına dair detayları son kez hatırlatmak istiyoruz.

UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

En az lise mezunu olmak,

2019 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir),

Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak,

Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden 5 (beş) yıldan fazla süre geçmemiş olmak (13 Mayıs 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar),

Askerlik hizmetini yapmakta iken başvuranlar için, askerlik hizmetini yaptığı birlik tarafından Uzman Erbaş Yönetmeliğine istinaden hazırlanan ve örneği sayfa-15’de yer alan “UZMAN ERBAŞ OLACAKLAR İÇİN NİTELİK BELGESİ”ni olumlu olarak almak (Bu belgenin “Uzman Erbaş Olur” kanaatli olması gereklidir),

Sözleşmeli erbaş ve erlerden; başvuru tarihleri içerisinde en az üç (3) yıl görev yapmış ve müteakip sözleşme süreleri içinde olanlar için 29 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1990 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir),

Sözleşmeli erbaş ve erlerden, başvuru yaptığı tarihte sözleşme süresini doldurmuş ve sözleşmesini yenilemeden ayrılmış olanlar için Md.3/c deki yaş şartı uygulanacaktır (2019 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir).

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 2019/2 UZMAN ERBAŞ ALIMI BRANŞLARI

Muhafız; Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın Muhafız, Komando, Deniz Piyade ve Jandarma Asayiş sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak.

Şoför; Yeni tip sürücü belgelerinde “CE” veya “DE” sınıfı ehliyeti bulunup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak. Eski tip sürücü belgelerinde “D” sınıfı ehliyeti bulunup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak.

Sıhhiye; Askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak ve meslek yüksekokullarının ilk ve Acil Yardım programı mezunu olmak.

Kurbağa adam; Askerlik hizmetini Kurbağaadam/Dalgıç sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 2019/2 UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Muhafız branşı uzman erbaşlar Deniz Güvenlik Timlerinde görev yapmak üzere yüzer birliklerde de istihdam edilebileceklerdir. Muhafız branşına başvuru yapan adaylara sayfa-12’deki fiziki yeterlilik ve değerlendirme testleri uygulanacaktır. Muhafız branşına başvurup yapılan sınavlarda başarılı olan adayların, sevk edilecekleri hastanelerden “UZMAN ERBAŞ OLUR” ve “KOMANDO OLUR” kararlı sağlık raporu almaları gerekmektedir.

Asgari 1 dakika su üstünde durabilme ve herhangi bir şekilde 25 metre yüzebilme.

Su üzerinde elleri kullanmadan 2 dakika sabit durabilme, 50 metre kurbağalama yüzebilme, 50 metre yan stilde yüzebilme, 50 metre serbest yüzebilme, 4 metre derinliğe serbest dalarak manken çıkarma ve su altına dalarak en az 20 metre ilerleyebilme.

Adayların yukarıdaki tablodaki gerekleri karşılamanın yanı sıra, bu kılavuzun 3’üncü maddesinde yer alan başvuru şartlarının tamamını da sağlaması gerekmektedir.

Başvurusunu terhis belgesindeki askerlik sınıf/branş/ihtisasına göre yapan adayların, terhis belgelerinde sınıf/branş/ihtisas kodlarının açık isimlerinin de yazması değerlendirme yönünden önem arz etmektedir. Terhis belgesinde sadece sınıf/branş/ihtisas kodu yazan adayların başvuruları değerlendirilemeyecek ve bu husustaki sorumluluk adayın kendisinde olacaktır.

ilan kılavuzu için buraya tıklayınız

Bu haber toplam 1527 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.