• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.

PMYO 2021 Yılı Polis alımında değişiklik yapıldı

PMYO 2021 Yılı Polis alımında değişiklik yapıldı
PMYO 2021 Yılı Polis alımında değişiklik yapıldı

PMYO polis alımı yönetmeliğinde değişiklik.

2021 Yılı Jandarma Alımlarında da değişiklik Yapıldı görmek için buraya tıklayınız

4 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete sayısında bir karar yayımlandı. Bugün yayımlanan ve yürürlüğe giren kararda PMYO polis alımı yönetmeliğinde değişiklik yapıldığına yer verildei. Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe giren düzenleme şu şekilde:

"POLİS MESLEK YÜKSEKOKULLARI GİRİŞ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 17/5/2008 tarihli ve 26879 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 17 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına” ibaresi “Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığına” olarak değiştirilmiş, ikinci fıkrasında yer alan “Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınca” ibaresi “Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığınca” olarak değiştirilmiş ve aynı maddenin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığınca haklarında "YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİSİ OLAMAZ" kararı verilen adaylar ilişiklerinin kesildiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde, bir defaya mahsus olmak üzere devlet hastanelerinden, devlet eğitim araştırma hastanelerinden veya devlet üniversite hastanelerinden alacakları ilişik kesilmesine sebep olan hastalık branşlarından sağlık durumunun düzeldiğini belirtir sağlık kurulu raporu ile Başkanlığa başvurması halinde, başvuru incelenmek üzere Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığına gönderilir. Şartları sağladığı bildirilenler, Başkanlıkça tekrar Sağlık Yönetmeliğine göre sağlık kurulu raporu aldırılmak üzere hastaneye sevk edilir. Yeniden aldırılan sağlık kurulu raporunun Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığınca adayın o anki mevcut sağlık durumuna göre Sağlık Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde incelenmesi sonucunda hakkında “YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİSİ OLUR” kararı verilenlerin 8 inci maddedeki nitelikleri taşıyor olmaları halinde Yüksekokullara planlamaları yapılır. Bu kişilerden, 17/8/2008 tarihli ve 26970 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Yüksekokulları Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinde belirtilen devamsızlık süresini aşmamış olanlar eğitim-öğretime kaldığı yerden devam eder, eğitim-öğretimi tamamlayıp atanmaya hak kazananlar ise Personel Dairesi Başkanlığına bildirilir.”"

NE DEĞİŞTİ?

PMYO polis alımında bundan sonra sağlıktan elenen kişi, ilişiği kesildikten sonraki 1 yıl içinde bir defaya mahsus olmak üzere sağlık sorununu giderip devlet hastanelerinden ya da eğitim araştırma ile devlet üniversite hastanelerinden bunu düzelttiğine dair rapor alırsa polisliğe yeniden alınır.

Örneğin gözden sorunu çıkan bir kişi, bunu düzeltir ve 1 yıl içinde devlet hastanelerinden bunu düzelttiğine, polis olabilmesine engel sorunu olmadığına dair sağlık sporunu alıp PMYO'ya teslim ederse tekrar polisliğe girer

Bu haber toplam 3892 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.