• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.

Nasıl fark etmemişler ki çok tuhaf!

Nasıl fark etmemişler ki çok tuhaf!
2 yaşındaki bir çocuk öldükten sonra dirildi!

2 yaşındaki bir çocuk öldükten sonra dirildi!
Ölüm, kuşkusuz ki her canlının başına gelebilecek bir olay. Geride kalanı yarım bırakan ölüm, kişiye tutunma çabası bile bırakmıyor. Fakat bu hikayede öyle bir olay yaşandı ki bilim insanları bile olayın nasıl olduğunu anlamadı.

Küçük çocuk yaklaşık 2 saat boyunca ölüydü. Fakat hastaneye getirildiğinde öyle bir şey oldu ki herkes bu olayın gerçek olup olmadığını sorguladı. Çünkü küçük çocuk tekrar hayata döndü. Yaşadıklarını hatırlamayan küçük çocuk şu an oldukça sağlıklı. İşte ölüp yeniden dirilen insanların o ilginç hikayeleri. 

Gardell Martin herkesi şaşırttı
2 yaşındaki Gardell Martin 2015 yılının Mart ayında buzlu bir akıntıya düşmesinden sonra 1,5 saatten uzun bir süre boyunca ölü halde kaldı. Üç buçuk gün sonra ise hastaneden canlı ve sağlıklı bir şekilde ayrıldı. Gardell’ın öyküsü, bilim insanlarını ölümün anlamını sorgulamaya iten birçok öyküden yalnızca biri.

Arizona’da, ölümden hemen sonra kişinin vücudunun dondurulması üzerine çalışmalar yürüten Alcor şirketinin kurucularından Linda Chamberlain, kocası Fred’in günün birinde çözülerek iyileştirileceği umuduyla dondurulduğu kabine sarılıyor. Linda, zamanı geldiğinde dondurulmuş gri bölgede kocasına katılmayı planlıyor. Linda’nın söylediğine göre Fred’in son sözleri, “tanrım, umarım bu işe yarar” olmuş.

 

2013 yılında beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki Jahi McMath’in annesi Nailah Winkfield, “eğer doktorları dinleseydim şimdi kızımı mezarlıkta ziyaret ediyor olurdum,” diyor. Winkfield, kızının henüz ölmediği konusunda ısrarcı.

 

Bilim insanları, nefes alıp vermenin ve kalp atışının durması olarak tanımlanan ölümün ardından vücuttaki her bir hücrenin kendi ölüm sürecini başlattığını keşfetti. Hastaların tekrar hayata döndürülmesi uygulamaları ile ilgili New York Bilimler Akademi'sinde düzenlenen bir konferans, çok sayıda bilim insanını bir araya getirdi.

 

Dr. Sam Parnia, konferansta yaptığı konuşmada, "kişi, artık nefes almadığında ve kalbi durduğunda ölü kabul ediliyor. Eskiden bunu değiştirmek için hiç bir şey yapılamayacağı düşünülüyordu. Oysa yeniden canlandırma alanındaki son gelişmeler, kişinin kalbi durduktan saatler sonra bile tekrar yaşama döndürülebileceğini gösterdi" dedi. Parnia, hücre düzeyindeki ölüm sürecinin saatler sürebildiğini ve geri çevrilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

 

Berta Jimenez, 2015 yılında hamileyken beyin ölümü gerçekleştiği ilan edilen kızı Karla Pérez’in fotoğrafıyla her gün konuşuyor. Doktorlar Angel bebeğin biraz daha büyüyebilmesi için Karla’nın bedenini 54 gün boyunca yaşatabilmek amacıyla mücadele etti.

 

Beyni ve kalbi saatlerce sessiz kaldıktan sonra herhangi bir beyin hasarına uğramadan tekrar yaşama dönen insanlar olduğunu hatırlatan Dr. Becker, bu vakalardaki en önemli etkenin vücut ısısının düşmesi olarak tanımlanan hipotermi olduğuna işaret etti.

 

 

Bu haber toplam 2185 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.