Kamudan Kariyer

SON DAKİKAMilli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen atama duyurusunu yayımladı

KORONAVİRÜS TEŞHİSİNDE YENİ UMUT!

KORONAVİRÜS TEŞHİSİNDE YENİ UMUT! SADECE RÖNTGEN YETERLİ OLUYOR

26 Mart 2020 Perşembe 00:42

KORONAVİRÜS TEŞHİSİNDE YENİ UMUT!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü tüm dünyaya hızla yayıldı. Koronavirüsü testi için gerekli kitlelerin gelmesi üzerine test süreçleri hızlandırıldı. Bazı ülkeler koronavirüsün teşhisi için 12 saat bekliyorken Waterloo Üniversitesi’nden Linda Wang, Alexander Wong ve Kanada merkezli yapay zeka şirketi DarwinAI, COVID-Net ismi verilen bir yapay zeka geliştirdi.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü tüm dünyaya hızla yayıldı. Koronavirüsü yüzünden binlerce insan hayatını kaybederken Waterloo Üniversitesi’nden Linda Wang, Alexander Wong ve Kanada merkezli yapay zeka şirketi DarwinAI, COVID-Net ismi verilen bir yapay zeka geliştirdi.

TESTLERİ HIZLANDIRACAK ÖNEMLİ BİR ADIM
Ülkemizde de son olarak Çin’den gelen hızlı test kitleri kullanılmaya başlandı ve test süreçleri hızlandı. Fakat birçok ülke hala koronavirüsün kesin teşhisini koyabilmek için 12 saate varan sürelerde beklemek zorunda kalıyor. Bu da süreci oldukça yavaşlatıyor. Bu duruma el koyan Waterloo Üniversitesi’nden Linda Wang, Alexander Wong ve Kanadalı yapay zeka şirketi DarwinAI ile işbirliği yaptı ve koronavirüs testlerini hızlandıracak çok önemli bir adım attı.

Linda Wang, Alexander Wong ve DarwinAI şirketi, koronavirüs teşhisi koyabilecek bir yapay zeka geliştirdi. Yapay zekaya COVID-Net ismi veren geliştiriciler, COVID-Net’in geliştirilmesi için çok detaylı bir analiz yaptı. Viral ve bakteriyel enfeksiyon geçiren binlerce hastanın toplamda 5.941 adet röntgen görüntüsünü toplayan geliştiriciler, bu verileri COVID-Net’in veritabanına yükledi. Bu büyük özverinin sonucunda COVID-Net, veri tabanındaki bu verilerden yola çıkarak sadece akciğer röntgenlerini inceledi ve koronavirüs teşhisi koyabildi.


 
“DÜNYA’YI KORONAVİRÜSTEN HEP BİRLİKTE KURTARALIM”
DarwinAI’nin CEO’su Sheldon Fernandez’e göre COVID-Net henüz tıbbi olarak kullanılacak durumda değil. Hala da geliştirilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Bu anlamda şirketin CEO’su dünya çapındaki tüm yapay zeka araştırmacılarını COVID-Net için çalışmaya çağırıyor. Geliştiriciler, çalışmalara katılmak isteyen araştırmacıların işini kolaylaştırmak için veritabanında bulunan ve uzun çalışmaların bir ürünü olan veri kitini de herhangi bir ücret talep etmeden tüm araştırmacıların kullanımına sunuyor. Yani onlar bir nevi ‘nerede olursanız olun, yaptığımız çalışmadan yola çıkarak Dünya’yı koronavirüsten hep birlikte kurtaralım’ diyorlar.

egehaber

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.