Kamudan Kariyer

SON DAKİKAMilli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen atama duyurusunu yayımladı

11 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi!

11 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi! 13 KASIM 2020

12 Kasım 2020 Perşembe 23:36

11 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi!

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi sonrası bir çok ilimizde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Çanakkale'de 65 yaş ve üzerindekilere sokağa çıkma kısıtlaması getirildi Çanakkale'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzerindekiler 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. İl Hıfzıssıhha Kurulu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş başkanlığında toplandı.

Toplantıda, koronavirüs tedbirleri kapsamında kalabalık alanlarda sigara içme yasağı ile 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamaları görüşüldü. Bu kapsamda kentin ana arterleri dahil Kordon, İskele Meydanı, Yeni Kordon, Cumhuriyet Meydanı, Yalı Caddesi, İnönü Caddesi ve Demircioğlu Caddesi ile alışveriş merkezleri ve sahil bantlarında belirlenen noktalarda sigara içme yasağı getirilirken, 65 yaş ve üstü kişilerin sadece 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilmelerine, alınan kararlara uymayan kişiler hakkında adli işlem uygulanmasına karar verildi.

BOLU Bolu'da korona virüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşlar gün için sadece saat 10.00-16.00 arasında sokağa çıkabilecek. Bolu'da, artan korona virüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Korona virüs nedeniyle hastanelerde tedavi gören vatandaşların büyük bölümünün 65 yaş üzeri olması nedeniyle alınan kararı sosyal medya hesabından duyuran Vali Ahmet Ümit, "Kıymetli büyüklerimiz pandemi sebebiyle hastanelere yatan hastalarımızın önemli bir bölümü 65 yaş ve üzeri kişilerden oluştuğundan salgından daha iyi koruyabilmek amacıyla il genelinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün sadece 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceklerdir" dedi.

İZMİR İzmir'de korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmalarına kısıtlama getirildi. Deprem nedeniyle çadır alanlarında kalan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ise evleri olmadığı için çadırlarında ya da çadır yakınlarında vakit geçirmek zorunda olduklarını belirtti.

İzmir'in büyük ölçüde etkilendiği depremin ardından aralarında 65 yaş ve üzeri vatandaşların da bulunduğu çok sayıda kişi çadırlarda kalıyor. Dün akşam korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmalarına kısıtlama getirildi. Hal böyle olunca, akıllara çadırlarda kalan 65 yaş ve üzeri depremzedeler geldi. Çadırda yaşamak durumunda kalan bazı depremzedeler, çadırlarının yakınında vakit geçirdiğini belirtirken, bazıları ise kısıtlamadan haberlerinin olmadığını söyledi. "İhtiyacımı giderip tekrar içeriye giriyorum"

72 yaşındaki Fatma Miras, "Sağlığımıza dikkat etmemiz, maskesiz gezmememiz, kalabalığa girmememiz gerekiyor. Şu an bir rahatsızlığım yok ama yok diye rahatça gezecek, 'hodri meydan' diyecek değilim. 65 yaş ve üstüne kısıtlama geldiği için çadır kentteki karavanımda vakit geçiriyorum. Karavanın önünde karnımı doyurup tekrar içeriye giriyorum. Yaşımdan dolayı dışarıda dolaşmıyorum. Sadece ihtiyacımı gidermek için çıkıyorum. Deprem olmasaydı bu saatlerde evimde olacaktım. Evimde hasar yok ama tedbir amaçlı oğlumla birlikte çadır alanında karavanda kalıyoruz" dedi. "Evde olursam söz veriyorum içeride oturacağım"

76 yaşındaki Arzu Özdel ise, "Virüs yüzünden dışarı çıkmamamız lazım ama çadırda da oturamıyorum. Evim yok, evim olsaydı evimde oturacaktım. Evim olursa evden çıkmayacağım. Çadırda nefes alamıyorum. Bu yüzden çadırın önünde oturuyorum. Evde olursam söz veriyorum içeride oturacağım" diye konuştu. "Evden çıkmamamız lazım ama evimiz yok" 67 yaşındaki Kemal Atam, "Çadırda kalıyorum. Çatlak olduğu için evime giremiyorum. Burada gezmek yasak mı oldu? Karar ne zaman çıktı?" diye sorarken, 65 yaşındaki Zahide Atlı da, "Bizim evden çıkmamamız lazım ama evimiz yok. Çadırın yakınlarında duruyorum. Şimdi de yemek yemek için dışarı çıktım. Maskemi takıyorum, öyle çıkıyorum" ifadelerini kullandı. Öte yandan çadırların bulunduğu Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda korona virüs tedbirleri dikkat çekti. Alana giren herkese ateş ölçümü yapılıp dezenfektan sıkılırken, yeni maske veriliyor.

SİİRT Siirt'te 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi Siirt'te İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 65 yaş ve üstü vatandaşlara, saat 16.00'dan sonra sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs ile mücadele kapsamında alınan yeni tedbirlerin açıklanmasının ardından Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirildiği belirtildi. Açıklamada, "İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar sonrasında Siirt genelinde 65 yaş üstü vatandaşlar 10.00 ila 16.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek ve 16.00'dan sonra dışarı çıkma yasağı uygulanacaktır" denildi

BALIKESİR Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. 65 yaş vatandaşlara yalnızca saat 10 ila 16 arasında sokağa çıkabilecekler. İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs ile mücadele kapsamında alınan yeni tedbirlerin açıklanmasının ardından Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından da 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar sonrasında Balıkesir il genelinde 65 yaş üstü vatandaşlar 10.00 ila 16.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek ve 16.00'dan sonra dışarı çıkma yasağı uygulanacağı açıklandı. Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamanın devamında, "Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunun ilgili maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195 nci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerinin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir denildi.

TEKİRDAĞ Tekirdağ'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, Umumi Hıfzısıhha Meclisi'nde 65 yaş ve üzeri vatandaşların 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesine karar verildiği belirtildi. Alınan karara uymayanlara, Umumi Hıfzısıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem yapılacağı belirtilen açıklamada, suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK'nın 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildiği aktarıldı. HATAY Hatay'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 65 yaş ve üzeri vatandaşların, bugünden itibaren gün içinde 10.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilmelerine karar verildiği belirtildi. Bu saatler dışında söz konusu vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı bildirilen açıklamada, kararı ihlal edenler hakkında adli ve idari işlem yapılacağı kaydedildi.

KASTAMONU Kastamonu'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzerindekilerin 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkmasında kısıtlamaya gidildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlar hakkında bilgi verildi. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarla ilgili bazı kararların alındığı belirtilen açıklamada, "Koronavirüs salgınının ildeki seyrinin anlık olarak takip edilerek hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayıları ile 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranında yaşanan artış trendlerine göre 65 yaş ve üzerindekilerin saat 10.00--16.00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmamalarına dair kısıtlamaya gidilmesine karar verildi." ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, şu bilgiler verildi: "65 yaş ve üzeri şahıslardan kamu görevinin niteliği, mevcut durumun aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, seçimle iş başına gelmiş kamu görevlileri, sosyal hizmet kuruluşlarının personeli olmak üzere kamu görevlileri, işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, çiftçi, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda veya birlik kimliği belgelerden biriyle belgeleyenler ile meslek odaları başkanları, karardan muaf tutulacak. Karara uymayanlarla ilgili idari yaptırımın yanı sıra konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak."

OSMANİYE Osmaniye'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu toplantısında koronavirüs salgınının kentteki seyrinin anlık olarak takip edilerek hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayılarının değerlendirildiği, bu doğrultuda 65 yaş ve üzeri vatandaşların gün içinde saat 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmamalarına dair kısıtlamaya gidilmesine karar verildiği belirtildi. Açıklamada, kararı ihlal edenler hakkında adli ve idari işlem yapılacağı kaydedildi.

YALOVA Yalova'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına ve açık alanlarda sigara içmelerine kısıtlama getirildi. Valilikten yapılan açıklamada, Vali Vekili Mehmet Bahattin Atçı başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin Kovid-19 tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldığı bildirildi. Salgının seyrine bağlı olarak 12 Kasım 2020 tarihinden itibaren 65 yaş üstü vatandaşların 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına karar verildiği belirtildi. Ayrıca, 16 Haziran 2020 tarihinde il genelinde maske takma zorunluluğu getirildiği hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Ancak son zamanlarda özellikle vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bulunduğu, bulunabileceği cadde, sokak, park ve bahçeler gibi yerlerde sigara içme bahanesiyle bazı kişilerin maskelerini çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görülmektedir. Bu nedenle, 12 Kasım 2020 tarihinden itibaren 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanı ve çevresi, Yalova merkez minibüs durakları, şehirler arası otobüs terminali, kapalı pazar yeri, Gazipaşa, Yalı, Rıhtım, İstanbul, Cumhuriyet, Sefabey, Mimar Sinan, İstiklal, Fatih, İsmet Acar, Spor, Marmara, Turan Koçal, Mesire Yolu, Ali Şener, Yaşar Kuş, Rahmi Üstel, Eski Bursa, Radar, Plevne, Gazi Osman Paşa, Kemer Köprü, Tuna, Kazım Patıl, Şehit Bihicarettin, Akdeniz ve Şehit Murat Peltek caddeleri ile Şahin Sokak ve Şehit Ömer Faydalı Bulvarı ile bağlantılı sokaklarda açık alanda sigara içilmesinin yasaklanmasına karar verilmiştir. Alınan tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir."

ELAZIĞ Elazığ'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kent merkezi ve ilçelerdeki işlek cadde ve sokaklar ile otobüs duraklarında sigara içilmesi yasaklandı, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Erkaya Yırık başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Kovid-19 tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldı. Söz konusu kararlar doğrultusunda maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin etmek amacıyla kent merkezinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Gazi, Vali Fahribey ve Hürriyet caddeleri, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Ahmet Aytar Meydanı, Kültür Park ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda sigara içilmesi yasaklandı. Ayrıca 65 yaş ve üzeri vatandaşların her gün 10.00-16.00 saatleri arasında sosyal mesafeye uymak ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkmalarına, bu saatler dışında sokağa çıkmalarına kısıtlama getirildi. Alınan kararların eksiksiz bir şekilde uygulanması için kent merkezi ve ilçelerde ilgili tüm kurumların gereken hassasiyeti göstermesi, denetimlerin kolluk kuvvetleri ya da sigara denetim ekiplerince yapılması, aykırılık durumunda 900 lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı. Tedbirlere uymayanlar hakkında konusu suç teşkil eden davranışlarla ilgili de adli süreç başlatılmasına ka

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.