• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.

EYT Lilerin Ak Parti ile görüşmesi Son Dakika!

EYT Lilerin Ak Parti ile görüşmesi Son Dakika!
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT’lilerin AK Parti ve MHP ile yapılacak görüşmelere ilişkin bir mesaj yayınladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT’lilerin AK Parti ve MHP ile yapılacak görüşmelere ilişkin bir mesaj yayınladı.

Özüpak, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Değerli Kaderdaşlarım;

Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak birçok farklı görüşü tek çatı altında buluşturan yegâne ortak paydamızın EYT olduğunu hep söyledik. Bundan ötürüdür ki tüm siyasi parti temsilcileri ile EYT konusunu görüşmek, çözüm önerilerini hepsinden toplamak ve sizlere bu önerileri aktarmak için EYT Federasyonu olarak çaba harcıyoruz.
Federasyon olarak ilk günkü kararlılığımızla, yolumuzdan sapmadan mücadeleye devam ederken; taleplerimizin 1999 yılından önceki, kazanılmış anayasal haklarımız neyse onların iadesi yönünde olduğunu da vurgulamak istiyorum. Bunun dışında, ya da bundan farklı olarak bir talebimiz yoktur.
Çözüm için kabul edeceğimiz tek formül budur ve başkaca formülleri kabul etmiyoruz. Siz değerli Emeklilikte Yaşa Takılanların tükenmez desteği ile her platformda “Dik durup, eğilmeden” savunduğumuz tek formülümüz de budur.
Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin çözüm önerisini, bir diğerinin çözüm önerisinden daha ön plana çıkarmadık. Görüşebildiğimiz tüm siyasi parti liderlerine mağduriyetimizi, zor çalışma ve yaşama koşullarımızı, ötelenmesine rağmen günün birinde emekli olduğumuzda bile aylık bağlama oranları nedeniyle karşı karşıya kalacağımız zorlukları hep en üst perdeden aktardık ve görüşme detaylarımızı da sizlerle paylaştık. Bu paylaşım; görüşmeler sürdükçe de devam edecektir.
İster seçim atmosferine girdiğimiz için, ister kurumsal mücadelemizle yarattığımız büyük kamuoyu farkındalığı sayesinde deyin; sebebi ne olursa olsun; bugüne kadar görüşme taleplerimize olumlu yanıt alamadığımız Cumhur İttifakı üyesi siyasi partiler cephesinde de EYT konusundaki tutum değişikliğini büyük bir gurur ve ilgiyle takip ediyoruz.
Geçtiğimiz 1 aylık süre içinde; AKP ve MHP İl Teşkilatlarının büyük bir bölümü federasyon üyemiz olan derneklerimizle görüşmeler yapmışlardır. Bu görüşmelerde İl Teşkilatlarına EYT dosyamızı teslim etme fırsatını yakaladık. Ve hep söylediğimiz “Bizi bizden dinleyin” taleplerimize de bu sayede yanıt almaya başladık.
Bugün yani 16 Şubat 2022 tarihi ile AKP ve MHP üst düzey görüşmelerimiz, federasyonumuz tarafından kurulan komisyonca gerçekleştirilecektir. Bu görüşme; EYT ile ilgili tüm sorunlarımızı ilk ağızdan anlatma fırsatı vereceği ve “Bizi bizden dinleyecekleri” için; diğer siyasi parti liderleri ile yaptığımız toplantılarda da olduğu gibi bizim için büyük önem arz etmektedir.
Tekraren; artık toplumsal bir problem olduğu tüm kesimlerce kabul edilen EYT meselesini, tüm siyasi parti liderleri ile görüşme çabamız bu kadar ortadayken; bizleri karalayan, iftira atan ve bazı siyasi partilere daha yakın olarak göstermeye çalışan, gerek sosyal medyada gerekse basılı ve görsel medyada bu yönde açıklama yapanlara mesajımız: “SİZE BURADAN EKMEK ÇIKMAZ!!!.
Yaratmaya çalıştığınız bu algı, bizi durdurmaya yetmez ama sizin yerinizde saymanıza ve bir arpa boyu bile yol alamamanıza neden olur” diyoruz. Edirne’den Kars’a diyerek başlattığımız bu mücadelemizde bizleri çözümsüzlük isteyen taraftaymış gibi göstermeye çalışmak, siyaseten de hakikaten de bir garabettir.
EYT Federasyonu üyesi olan tüm derneklerimiz ve onların çok kıymetli etkinlikleri sayesinde, bu toplumsal problemin bir an önce çözüme kavuşturulması için var gücümüzle ve ilk günkü kararlılığımızla mücadelemize devam edeceğiz.
Geçmişte gerçekleştirdiğimiz gibi büyük bir EYT Mitingi yapmak için de yine federasyon üyesi derneklerimizin değerli başkanları ile bir araya geleceğimiz toplantımızda birlikte kararlaştıracak ve hangi tarihte, nerede yapacağımızı siz kaderdaşlarımızla paylaşacağız.
Planlanacak mitingimizde 2 milyon DEĞİL, 5 milyon sayımızla hep bir ağızdan VARIZ, BİRİZ, BİRKLİTEYİZ ve BURADAYIZ diye yine yeniden haykıracağız.
Tüm gücümüzü haklı davamızdan, birlik ve beraberliğimizden aldığımız unutulmamalıdır.
EYT denince akla ilk gelen emekçi, işçi kardeşlerimizdir. Ama 1999 senesinden önce herhangi bir iş kolunda sigortalı olarak çalışmaya başlamış olan bütün İşçiler, devlet memurları, çiftçiler ve hatta esnaflar dahi EYT’li olduklarını unutmamalıdırlar.
Yine bu tarihten önce stajyer olarak çalışma hayatına başlayarak sigorta başlangıç tarihleri üzerinde yazılı olan sigorta kartlarını alanlar da bizim kaderdaşlarımızdırlar.
Bu vesile ile buradan bir kez daha 8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışma hayatına başlamış ve yukarda belirttiğim sıfatlardaki tüm emekçileri derneklerimize üye olmaya ve gücümüze güç katmaya davet ediyorum. SENİNLE BİR FAZLAYIZ…274066542-10159790622742206-5236994583187267804-n.jpg

16.02.2022 Tarihinde AK PARTİ Grup Başkan Vekili Sayın  Muhammet Emin AKBAŞOĞLU ile  EYT Federasyonumuzun yaptığı  görüşmede;  yaşatılan EYT ,ABO, Staj mağduriyetlerimizi tek tek örnekleriyle değerli başkanlarım anlattı. 
Sayın Muhammet Emin AKBAŞOĞLU' nun ifadeleri ile sıranın bize geleceği Ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak çalışmalar yapılacağını belirtmiştir. 
Yapılan çalışmalarda masanın bir ucunda olmak talebimiz olmuştur. 
Bizler vaat değil, icraat istiyoruz. 
İcraatı da beklerken yaşatılan mağduriyetlere yeni mağduriyetler eklenmemesini istiyoruz.
Formül tek ; insanca yaşayabileceğimiz bir maaşla , aleyhte geriye işletilen 4447 maddesinin iptalidir.
Saygılarımla
Gönül BORAN ÖZÜPAK 
EYT Federasyon Başkanı

Bu haber toplam 1814 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.