• BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.

Emirates Havayolu, 16 Bin Dolar Maaşla iş ilanı - Yurtdışı iş ilanları

Emirates Havayolu, 16 Bin Dolar Maaşla iş ilanı - Yurtdışı iş ilanları
Emirates Havayolu, 16 Bin Dolar Maaşla iş ilanı - Yurtdışı iş ilanları

Emirates Havayolu, Türkiye'den personel istihdam etmeye devam ediyor. Şirketin genişleyen filosu ve uçuş ağı nedeniyle kabin ekibi ihtiyacı da artarken Dubai merkezli şirket pilot ekibine Türkiye'den başvuran adaylar için 27-28 Mayıs 2019 tarihlerinde Crowne Plaza İstanbul Florya'da görüşme günü düzenleyecek. B777 ile İstanbul Havaalanı'na ve Sabiha Gökçen Havaalanı'na haftada 18 uçuş gerçekleştiren Emirates'in sunduğu imkanlar ise müthiş... Maaş açıklanmasa da şirket geçen yıl A380 ve B777 kaptan pilotlarına ayda ortalama 15 bin dolardan fazla ödüyordu. Peki pilotlar ne kadar maaş alıyor?

İşte Türkiye'deki ve dünyadaki pilotların maaşlar...
Emirates Havayolu, pilot işe alımı için 27-28 Mayıs 2019 tarihlerinde İstanbul'da görüşme günü düzenliyor. İşe kabul edilenler konaklama ve 42 gün yıllık iznin yanı sıra aileleri de geçerli olmak üzere ücretsiz bilet ve çeşitli imtiyazlara hak kazanacak.Pilot görüşme gününde, ilgilenen pilotlara, işe alma süreci hakkında daha fazla bilgi sunulurken, Emirates pilotu olmanın faydaları hakkında Emirates personeli ile birebir görüşmek ve Dubai'de yaşamak ve çalışmanın nasıl olduğunu öğrenmek adına bilgilendirme yapılacak.

Oturum için önceden kayıt yaptırması gerekmezken, pilot adayları eşleriyle Dubai'de yaşam, çocukların eğitimi ve diğer konularda bilgi alabilmek için sunumlara katılabilecek.B777 ile İstanbul Havaalanı'na ve Sabiha Gökçen Havaalanı'na haftada 18 uçuş gerçekleştiren Emirates'in işe kabul edilen adaylara sunduğu imkanlar ise şöyle:

  1. Dubai'de rekabete uygun, vergisiz maaş
  2. Dubai'nin merkezinde, şirket tarafından sağlanan konaklama (apartman dairesi/ villa) imkânı
  3. Yıllık ikramiye
  4. Pilot ve geçerli aile bireylerine 'ücretsiz' yıllık bilet
  5. Pilot ve geçerli aile bireyleri ve arkadaşları için, imtiyazlı seyahat imkanları
  6. Dubai ve yurtdışında bulunan 600'den fazla perakende noktasında Platinum indirimler

Şirket pilotlara ödenecek maaşı açıklamadı ancak geçen yılın verilerine göre B777 ve A380 kaptan pilotlarına geçen yıl konut ödeneği de dahil 58 bin 770 dirhem (16 bin dolar) aylık maaş ödendiğini belirtmişti. Yardımcı pilot maaşı is yaklaşık 36 bin dirhem (9 bin780 dolar) alıyordu.

*İstanbul'da gerçekleşecek pilot görüşme oturumları,gerçekleştirilecek. Tanıtım toplantısının yapılacağı yer Şenlikköy Mahallesi, Yeşilköy Halkalı Cd. No: 95, 34153 Bakırköy/İstanbul adresindeki Crowne Plaza İstanbul Florya olacak
Uçak ve helikopter pilotu sayısı 2017 yılsonu itibariyle 8 bin 681'e ulaşırken, diğer hava araçlarında görev yapan 1307 pilot ile birlikte tüm bu işletmelerdeki pilot sayısı 9 bin 988'e yükseldi.

Aktif olarak çalışan 8.037 pilot bulunuyor. Kadın pilotların sayısı 150 civarında.
İstanbul 3. havalimanı gibi yatırımlar ile birlikte sektörün büyüme trendinin sürmesi bekleniyor.

2023'e gelindiğinde uçak sayısının 750'ye çıkması, pilot ihtiyacının ise 9.500'e yükselmesi öngörülüyor.
Bunun yanında, havacılık işletmeciliği personel sayısının ise yüzde 16 oranında artacağı öngörülüyor.
Kendilerine geleceğin mesleği olarak pilotluğu görenlerin önemli bölümü ne havacılık ne de uçak sevgisi nedeniyle bu mesleği tercih ediyor. En önemli seçim nedeni, yüksek maaşlar.
Yapılan araştırmaya göre, havayollarında görev yapan pilotlar arasında en yüksek maaş Çin, Suudi Arabistan ve Kuzey Amerika'daki şirketler ödüyor.
Örneğin Çin'de kaptan pilota ayda ortalama 23 bin dolar maaş verilirken bu rakam Suudi Arabistan'da 17 bin dolar ortalamaya sahip.
Kuzey Amerika'da yani ABD veya Kanada'da ise kaptan pilotlar 15 bin dolar kazanabiliyor. ABD'de havayolları pilot maaşlarıyla ilgili aşağıdaki bilgiler ışığında bakmakta fayda var...

Pilotların en az maaşla çalıştığı ülkeler ise Rusya, Kazakistan ve Latin Amerika ülkeleri oldu. Rusya'da kaptan pilotun maaşı 6-7 bin dolar arasında değişirken Kazakistan'da 8 bin dolar, aynı şekilde Latin ve Güney Amerika'da da 8 bin dolar veriliyor.
Türkiye'de ise kaptan pilotun 9 bin, ikinci pilot ise ortalama 5 bin dolar maaş alıyor. Bu maaşlar havayollarında, uçulan uçak tipi, aylık saate göre değişiyor.
Genellikle en yüksek maaşları, Delta, United, American gibi havayollarının widebody olarak adlandırılan geniş gövdeli uçaklarında görev yapan kaptan pilotlar alıyor.
 
Bölgesel bir havayolunda örneğin 70 koltuklu bir jet yolcu uçağında görev yapan kaptan pilot, Türkiye'de ikinci pilot maaşından çok daha az alabiliyor.

Bu haber toplam 2221 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.