• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.

Alo 190 Dini Danışma’

Alo 190 Dini Danışma’
MÜFTÜLÜĞÜ ARADI VE... İŞTE İLGİNÇ SORULAR!

Antalya’da halkın dini bilgi almak için aradığı ‘Alo 190 Dini Danışma’ hattına gelen çağrı sayısında koronavirüs nedeniyle artış yaşandı. Gelen çağrılarda çok sayıda ilginç soruyla karşılaşıldı. Gelen sorularda ‘Eşim çalıştığı için virüsten korktuğum için eve almadığımdan iş yerinde kalıyor ve zaman zaman gelip birlikte olmak istiyor. Korktuğum için reddediyorum, bu günah mı?, ‘Evde çok zaman geçirdiğimiz için eşimle tartışıp, ‘boş ol’ dedikten sonra aynı evde kalmamda sakınca var mı?’, Cuma namazını 3 defa üst üste kılmazsam nikah düşer mi?’ gibi ilginç konular yer aldı.

İŞTE İLGİNÇ SORULARDAN BAZILARI…
Çağrı hattına gelen aramalarda vatandaşların corona virüs ile ilgili bilgi almak için sorulan sorulardan bazıları şöyle:

‘Corona virüs nedeniyle üç defa üst üste cuma namazı kılınmadığı zaman nikah düşer mi?’, ‘Fitremi ramazan ayından önce verebilir miyim?’, ‘Corona virüs nedeniyle ekonomik sıkıntı çektiğim için bankaların vereceği krediyi düşük faizli olması nedeniyle kullanabilir miyim?’, ‘Evde televizyon karşısında cuma namazı kılınabilir mi?’, ‘Corona virüs nedeniyle sağlımız için et yemekten kaçınmalı mıyız, ya da sakıncalı gıdalar var mı?’, ‘Evden dışarı çıkmadığımız için eşimle zaman zaman tartışıp, ‘boş ol’ diye söylediğim için aynı evde kalmamızda sakınca var mı?’, ‘Eşim oto tamircisi ve tamirhanede çalışıyor. Evde küçük bebeğim var. Eşim elbiselerini değiştirmeden eve geldiği için corona virüs nedeniyle endişemden eve almıyorum. Bundan dolayı eşim tamirhanede kalıyor, zaman zaman eve gelip, birlikte olmayı istiyor. Ben de virüsten korktuğum için birlikte olmayı reddediyorum. Bundan dolay günahım var mı?’, ‘Eşim boşanma davası açacağını söyledi. Eşimle birlikte olmadığım için dinen sorumluluğum var mıdır?’


 
ARAYAN SAYISI 2 KAT ARTTI
Antalya Müftüsü Osman Artan, bir ay önce günde 20- 25 kişinin aradığı hattın çağrı sayısında corona virüsle alakalı bilgi amacıyla arayanların ortalama 50’ye yükseldiğini söyledi. Vatandaşlara sağlık için evde kalmaları çağrısı yapan Artan, hijyen kurallarına dikkatle uyulmasını önerdi. Çağrı hattına gelen bazı sorular hakkında bilgi veren Artan, cuma namazının can güvenliği ve sağlık nedeniyle kılınmayabileceğini, yerine öğle namazının kılınabileceğini önerdi. Fitrenin ramazan ayında verilmesi gerektiğini hatırlatan Artan, kredi oranı düşük de yüksek de olsa faiz ile yapılan işlemlerden insanların kaçınmaları gerektiğini söyledi. Dinen helal kesim olduğu sürece corona virüs nedeniyle et yemenin sakıncası olmadığını anlatan Artan, hijyene önem verilmesini önerdi.

HOŞGÖRÜ VE ANLAYIŞ
Dinen aile bütünlüğünü korumanın esas olduğunu vurgulayan Müftü Osman Artan, evde sık vakit geçirdiği için tartışan eşlere birbirine karşı anlayışlı olmaları çağrısı yaptı. Çalışan çiftlerin eve geldikten sonra hijyen kurallarını uygulamasını öneren Artan, “Sağlık Bakanlığı’nın uyardığı 14 kurala dikkat edilerek, kişiler evine gelebilir. Hijyene dikkat etmek gerekir. Sakınca durumu eve gelinmesi değil, hijyene dikkat edilmesi. Dinimizce aile bütünlüğünü korumak esastır. Evde tartışan çiftler de ‘boş ol’ ve benzeri söylemlerden kaçınmalı. Daha önce de sık sık tartışma ortamı kırgınlıklar yaşanmamışsa eşlerin birbirini hoşgörü ve anlayışla karşılamaları gereklidir” diye konuştu.

Bu haber toplam 14458 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.