• BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.

2020 Yurt Dışında Çalışmak için Hangi Evraklar Gerekli?

2020 Yurt Dışında Çalışmak için Hangi Evraklar Gerekli?
2020 Yurt Dışında Çalışmak için Hangi Evraklar Gerekli?

Avustralya’da çalışmak için dil yeterliliği bazı alanlar için gerekli görülmektedir.

Özellikle akademik çalışanlar için en azından IELTS’den 4.5, TOEFL’den 32 almak gerekmektedir. Bu sınavlara tabi olmayan adayların meslekleri doğrultusunda en azından yaşam şartlarını karşılayabilecek kadar dil bilmeleri gerekmektedir.

Avustralya Çalışma Vizesi Avustralya çalışma vizesi çeşitleri şu şekilde

Geçici Çalışma vizesi sınıf kodu 403,

Eğlence sektörü geçici çalışma vizesi sınıf kodu 420,

Eğitim sektörü için geçici çalışma vizesi sınıf kodu 571

Gemici Vizesi sınıf kodu 988 Superyat Mürettabat Vizesi sınıf kodu 488 ve 988

Uzun süreli çalışma ve Tatil vizesi sınıf kodu 462

31 yaşını geçmemiş ve en fazla 1 yıl önce mezun mühendislere yeni mezun mühendis vizesi (inşaat mühendisliği, yapı mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, mekanik, üretim ve bitki mühendisliği, maden ve malzeme mühendisliği, çevre Mühendisliği, kimya Mühendisliği) Avustralya iş imkânları için bu vizelerden birine sahip olmak zorunludur.

Başvuruları online olarak Avustralya Büyükelçiliği sitesi üzerinden yapılmakta; fakat belgelerin Ankara’da bulunan büyükelçiliğine şahsi teslimi ile işlem başlamaktadır.

Belgeler: 2 biyometrik fotoğraf 3 aylık hesap hareketini gösteren banka hesap cüzdanı (içerisinde en az 3000 TL para olması) Pasaportun dönüş tarihinden en az 6 ay fazla geçerlilik süresi ve 2’den fazla boş sayfa bulunması Çalışma için istenen (meslek denkliği diploma denkliği vb.) belgeler Belgelerin kopyaları değil aslı olması ve yasalara uygun olarak noterden onaylı İngilizcelerinin bulunması zorunludur.

Belgeler için detaylı bilgi almak adına büyükelçiliği aramaları gerekmektedir.

Avustralya Meslek ve Diploma Denkliği Avustralya’da mesleki ve diploma denkliği için öncelikle TOEFL veya IELTS sınavlarından alanları için gerekli görülen minimum puanı almış olmak gerekmektedir.

Diploma ve kapalı zarf içerisinde damgalı transkript (+ders içerikleri) mesleki denklik için bu belgelere ek olarak eski iş yerlerinden alınan ve kişiden daha kıdemli birisi tarafından belge (çalışılan tarih, meslek yazmalı), SGK ve maaş bordrosu gibi belgeler gerekmektedir. Belgeler Avustralya hükümetinin ilgili birimlerinin atadığı bir yetkili tarafından İngilizce’ye çevrilmiş olmalıdır. Bundan sonra belgeler çalışılacak sektöre göre hizmet veren birimlere gönderilmektedir. Avustralya’da Nitelikli Göçmen Olmak Avustralya’da nitelikli göçmen olarak (subclass 189), daimi çalışma ve oturma vizesi alınabilmektedir. Nitelikliden kasıt ülkenin ihtiyaç duyduğu meslek grubuna dahil olmaktır. Senelik olarak bu meslek grupları liste halinde yayınlanmaktadır.

Ayrıca kişilerin; yaş, nitelikli İngilizce, nitelikli meslek ve tecrübe, eğitim ve kişisel diğer faktörlerden oluşan beş kriter üzerinden en az 60 puanlık bir skorlarının olması gerekmektedir. Kişilerin sağlık şartlarını da sağlaması zorunludur.

Kişilerin bu izin altında alabilecekleri diğer vizeler subclass 190 (eyalet sponsorlu göçmenlik vizesi), subclass 489 (nitelikli kırsal vize) olmak üzere iki tanedir. Skorlarını toplayan ve şartları sağlayan kişiler bu vizeye başvurup Avustralya iş imkânları ile süresiz olarak para kazanmaya devam edecektir.

Unutulmaması gereken 5 yılın sonunda Avustralya’dan giriş çıkış hakkı sona ermektedir. Giriş-çıkış yapmaya devam etmek için geri dönüş vizesi alınması gerekecektir. kaynak kamu ilanları

Yurt dışı ve Avustralya işçi alım ilanlarını yakından takip etmek için mobil uygulamalarımızı indiriniz.( tıklayın) 

Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.