• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.
  • Belediye İtfaiye Eri Alımı 2023 Başvuru Şartları Nedir?
  • İLK DEFA ATANMAK ÜZERE MEMUR ALIM İLANI
  • Binance ve Gateio Borsasından indirimli referans ile üye olun.

2019 Arkeolog iş ilanları

2019 Arkeolog iş ilanları
2019 Arkeolog Kamudan Kariyer iş ilanları

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaptığı açıklamada;

"Dünyaya sunacağımız, onlarla paylaşacağımız çok değerimiz var.

2019 yılı itibarıyla kazı çalışmalarımızı 12 aya çıkartacak bir proje hazırladık. İlk etapta proje dahilinde kazı sürelerinin uzatılması ve daha fazla arkeolog istihdam edilmesi şartıyla 20 kazıyı destekleme kararı almış bulunmaktayız.

Yurt dışından gelen vatandaşlarımızı da sayarsak yıl sonu itibarıyla 46 milyonun üzerinde bir turisti ülkemizde ağırlamış olacağız" dedi.

Arkeolog Nedir? Arkeolog Nasıl Olunur? Arkeologlar neler yapar?

Arkeolog tanımı yapmadan önce Arkeoloji ne demek kısaca ondan bahsedelim. Arkeoloji Nedir? Arkeolojik yöntemlerle ortaya çıkarılmış kültürleri, sosyoloji, coğrafya, tarih, etnoloji gibi birçok bilim dalı ile ortaklaşa yapılan araştırma ve inceleme yapan bilim dalıdır.

Bazı kişiler Türkçe’ye çevrildiğinde “Kazı bilim” olarak talihsiz bir benzetme yapsa da Kazı sadece Arkeolojik Yöntemlerden biridir. Arkeoloji bir çok bilim dalının ortak kümesinde olup, aslen insanlığın kültürel geçmişini, kültürlerin zaman içinde değişim şekillerini ve birbirleri ile ilişkilerini inceler.

Yunanca kökenli olan Arkeoloji, ἀρχé ar(ch)ke yani Türkçe eskiden gelen, ό λόγος logos yani Türkçe Öğreten, Bulgu, Bilgi, anlamına gelmektedir.

Arkeoloji kendi içinde dallanan bir bilim dalıdır. Bunlar Prehistorya yani Tarih Öncesi, Klasik, Mısır, Ortaçağ, Tevrat, Prohistorya ve Ön Asya Arkeolojilerine ayrılabilir. Tarih öncesi ve sonrası eldeki buluntulara göre bilgi edinme isteyen Arkeoloji biliminin uzmanlarına Arkeolog denmektedir.

Özellikle eski yerleşim birimlerin zamanla yok olup sonrasında yeni yerleşimler üzerine yapılmaktadır.
 
Eski tip bu yerleşim örnekleri genelde kerpiç ile yapılanmıştır. Bu kerpiçler yıkıntı ile zamanla tepeler yani Höyükler dediğimiz, Arkeolojik alanlar oluştururlar. Türkiye tam anlamıyla Höyük zenginidir.
Çatalhöyük, Alacahöyük ve Yalıhöyük gibi meşhur höyüklerimiz dışında bir çok Antik Kentlerimiz de bulunmaktadır. Anadolu medeniyetlerin anasıdır diyebiliriz.

Arkeologlar çalışmalarını insanların yaşadığı yerleri önce bilimsel araştırmalarla tahmin eder ve kazılara başlarlar. Tarih öncesi bulunan her buluntu insanlık tarihi için çok ayrı önemlidir.

Arkeolog Nedir?

Arkeolog, bilim dallarından biri olan arkeoloji alanında eğitim almış, uzman ve bilirkişi konumunda olan mesleki çeşitlerden biridir.

Arkeolog insanın yaradılışından dünya üzerinde görülmesinden Orta çağa kadar geçen süreç içinde insana dair ne varsa, geçmiş zamandaki buluntulara ve kazılara göre, ister su altı, ister toprak altı yada yüzeyi inceleyen ve geçmişle bağlantılarını araştıran ve koruyan kişilerdir.

Çok zorlu ve zaman harcayan bir meslek grubu üyesi olan Arkeolog sınıfına katılma, özellikle bu işi seven kişiler tarafından seçilmektedir.

Doğa meraklısı, tarih seven, açık havalarda kazıyla uğraşmaktan çekinmeyen, sabırlı, iyi gözlemler yapabilen, araştırıcı kimliğim var diyorsanız o zaman Arkeolog olmanızın önünde tek engel diplomadır. Diploma almak için tabi ki bir Üniversite kazanmalı ve ilgili bölümü kazanıp bitirmek gerekir.

Arkeologların Çalışma Alanları ve İş Bulması  

Arkeologlar Yurt içinde resmi olarak çalışan bir meslek grubudur. Arkeologların çalıştıkları yerler hakkında ise birkaç yer sunabiliriz. Öğretim görevlisi veya Araştırmacı olarak Üniversitelerde iş imkanı bulunmaktadır. Kültür Bakanlığı çatısı altında Müzeler ve Anıtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı çeşitli müzeler ve koruma komitelerinde, Özel Müzeler, Vakıflar Genel Müdürlüğü, MTA yani Maden Tetkik ve Arama’da çalışabilirler.

Arkeologlar Ne kadar Kazanır?

Arkeologlar 4 yıllık dönemden sonra, teknik çalışmalara katılmaya başladıklarında asgari ücretin 4 yada 5 katı kadar maaş almaktadırlar. Uzmanlaştıkça bu maaşlar artmaktadır.

KAMUDANKARİYER.COM ÖZEL HABER

2019 ARKEOLOG İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİRİN

KAMUDANKARİYER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

Bu haber toplam 18411 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.